תוכן פרסומי
טיפול בנשירת שיער אצל נשים – הכירו את הטיפול החדשני ופורץ הדרך
נשירת שיער אצל נשים עלולה להוביל לדילול והתקרחות משמעותית. אצל חלק מהנשים הדבר עלול ליצור השלכות פסיכולוגיות וחברתיות. כך למשל נשים מסוימות יכולות לחוש בעקבות נשירת השיער ירידה בביטחון העצמי, שעשויה לעיתים אף להוביל למצוקה רגשית, ירידה בביצועים המקצועיים או אפילו פגיעה באינטראקציות חברתיות.
ביקשנו לבדוק עם המומחים של רשת 'ד"ר לוינגר אסתטיקה רפואית' מהם הגורמים לנשירת שיער אצל נשים, אילו טיפולים היו קיימים בשוק עד כה ומה מידת יעילותם וגם מהו אותו טיפול אסתטי פורץ דרך שמציע שינוי משמעותי. קיבלנו תשובות מעודדות.
גורמים לנשירת שיער אצל נשים
בטרם נסקור שיטות טיפול בנשירת שיער נשים חשוב להבין מהו הגורם לנשירת שיער אצל נשים, הנה הגורמים המרכזיים התורמים לתופעה:
תורשה – הסיבה השכיחה ביותר לנשירת שיער אצל נשים היא למעשה גורמים גנטיים אשר עוברים בתורשה משני ההורים. לרוב מתאפיין בשיער דליל במיוחד על הכתר וקדמת הקרקפת.
שינויים הורמונליים – הריון, לידה, גיל המעבר, בעיות בבלוטת התריס, ושחלות פוליציסטיות, כל אלה מובילים לשינויים הורמונליים אשר עלולים להוביל לנשירת שיער משמעותית.
מחלות – כאשר אישה חולה במחלה אוטואימונית המערכת החיסונית שלה תוקפת את זקיקי השיער מה שעלול להוביל לנשירה. גם זיהום בקרקפת וטריכוטילומניה מעודדות נשירת שיער.
תרופות מסוימות – שימוש בתרופות לסרטן, בעיות לב, לחץ דם גבוה, דיכאון וכו' עלול להוביל לתופעות לוואי מסוג נשירת שיער.
חסרים תזונתיים – מחסור בחומרים מזינים עלול להוביל לדילול השיער וביניהם ברזל, ויטמינים, חלבון וכו'.
מתח נפשי – במצב של מתח זקיקי השיער נכנסים למצב של 'מנוחה' ונושרים בקלות רבה. מתח יכול להיות פיזי או נפשי.
גורמים סביבתיים – חשיפה לזיהום אוויר וחומרים כימיים קשים עלול לפגוע בשיער.
שיטות טיפול בנשירת שיער אצל נשים – המסורתיים והמוכרים
כעת כשאנחנו מבינים טוב יותר את התופעה עצמה, נראה מהם הטיפולים האפשריים, פולשניים יותר או פחות, שידועים עד כה, כאמצעי לטיפול בנשירת שיער אצל נשים. נתייחס בנוסף גם למידת יעילותם:
טיפול תרופתי – ישנן תרופות שונות ללא מרשם (למשל מינוקסידיל) או עם מרשם (Finasteride), אשר אמורות להמריץ את צמיחת השיער ולהאט את נשירתו. יכולים לחלוף מספר חודשים עד שאפשר יהיה לראות שיפור כלשהו ולכן הדבר מצריך התמדה וסבלנות.
טיפול הורמונלי – עבוא אישה שאצלה ברור כי נשירת שיער היא תוצאה של שינוי או חוסר איזון הורמונלי יכולה להסתייע בטיפול הורומונלי במטרה להאט את נשירת השיער.
תוספים תזונתיים – נטילת תוספי מזון כמו למשל ברזל, ויטמין די, ביוטין ועוד יכולים לסייע לעיתים קרובות במצבים אלה של נשירת שיער כאשר ברור כי המקור לנשירת ביער הוא מחסור תזונתי זה.
ניתוח השתלת שיער– מדובר על הליך כירורגי פולשני הכרוך בהעברת זקיקי שיער מאזור אחד של הקרקפת לאזורים הסובלים מדלילות וקרחות. יש לקחת בחשבון שמדובר בהליך כירורגי לכל דבר, עם כל הסיבוכים, סיכונים ותופעות לוואי המשתמעות מכך.
שינויים באורח החיים – הפחתת מתח בדרכים שונות, פעילות גופנית קבועה, הימנעות מטיפולים כימיים קשים, יכולים לסייע ולהקטין את נשירת השיער.
יעילותם של שיטות טיפול בנשירת שיער אצל נשים המוזכרות לעיל משתנה בהתאם לגורם הנשירה, למידת החומרה של המצב וכן לתגובה האישית של כל מטופלת. רוב הטיפולים מצריכים זמן, סבלנות והתמדה עד שניתן לראות תוצאות וגם אז מידת השיפור לא תמיד תואמת את הציפיות של המטופלת.
פריצת דרך טכנולוגית – IPRF טיפול בנשירת שיער נשים
הטכנולוגיה לא קופאת על שמריה. על סמך מחקרים מדעיים מבוססים, נולדה לה שיטה חדשנית ופורצת דרך לשיקום השיער הנשי שכל אישה שסובלת מנשירת שיער צריכה להכיר והיא טכנולוגיית IPRF, צירוף האותיות הזה כמובן אינו אקראי, אלו הם ראשי התיבות של השם המלא של הטיפול: Injectable Platelet Rich Fibrin, וביסודו זהו טיפול התורם לזירוז וחידוש רקמות.
היתרון הבולט של טיפול זה הוא שהוא מופק ממרכיבים ביולוגיים עצמיים של המטופלת – טסיות הדם של המטופלת עצמה. לכן שיטת טיפול זו אינה כרוכה בתופעות לוואי. יחד עם אותן טסיות דם של המטופלת משולב חלבון פיברין המכיל גורמי גדילה, השילוב בין שני אלה משחרר גורמי קרישה ומעודדי גדילה ואלה יחד מובילים לשיפור צמיחת השיער, שיפור במרקם העור והקרקפת, חיזוק השיער ואף טיפול מנע בנשירת שיער מוגברת.
השיטה פורצת הדרך מבוססת על טכנולוגיית PRF המוכרת היטב ברפואה, למשל בתחום רפואת השיניים, וזאת בזכות היכולת שלה לזרז תהליכי ריפוי, להשפיע על איכות תהליך הריפוי, להפחית את הכאב בתהליך השיקום ועוד. הרפואה האסתטית לא יכלה להישאר אדישה לטכנולוגיה זו והחליטה לאמץ אותה על שלל יתרונותיה גם בסוג זה של טיפול בנשירה אצל נשים.
כיצד מבוצע טיפול IPRF לעצירת נשירה ועוידוד צמיחת שיער אצל נשים?
בטרם הטיפול יש לבצע מספר בדיקות, כגון:
- ספירת דם מלאה (CBC) עדכנית מהחודשיים או שלושה האחרונים.
- בדיקות תפקוד בלוטת התריס עדכנית גם כן מהחודשיים שלושה האחרונים.
- במידה והמחזור אינו סדיר יש לצרף פרופיל הורמנילי.
כמו כן, ישנן הגבלות לגבי נטילת תרופות מסוימות לפני הטיפול, כמו למשל הפסקת נטילת אספירין 10 ימים לפני הטיפול והפסקת ארטופן או דומים לו (NSAID) חמישה ימים לפני הטיפול. בנוסף, הטיפול אינו יכול להיות מבוצע אם הנטופלת בהריון, מניקה או מנסה להיכנס להריון.
בהנחה ונמצא כי המטופלת יכולה לבצע את הטיפול ועומדת בכל הקריטריונים שציינו כאן והרופא המטפל אישר את הטיפול, הרופא יקח דגימת דם מהמטופלת אשר תועבר לצנטריפוגה. תוך דקות בודדות יופרד הנוזל של הדם ממרכיביו. בתחילת הטיפול הרופא ימרח חומר אילחוש בהתאם לדרישת המטופלת ולאחר מכן יזריק לקרקפת את הנוזל שהתקבל. על מנת לקבל את התוצאות הרצויות יתכן ותדרש סדרת טיפולים. כמו כן יתכן והרופא יציע טיפול משלים מסוג תוספי מזון כמו למשל רוטס HR למשך 3 חודשים ובמידת הצורך: כדורי אבץ, קומפלקס ויטמין B, חומצות אמינו (פרולין, גליצין וליזין). לחילופין ייתכן והרופא יציע טיפול תרופתי בהתאם לאבחנה הרפואית של המטופלת.
ברשת 'ד"ר לוינגר אסתטיקה רפואית' נעשה שימוש בטכנולוגיה של החברה האיטלקית MBO. הטיפול מאושר לשימוש על ידי משרד הבריאות הישראלי ומכון התקינה האירופי. כאמור, מדובר על טיפול בטוח עם תוצאות מצוינות.
לסיכום
קיימים מספר רב של שיטות טיפול בנשירה אצל נשים ואולם הן לא תמיד מצליחות לספק את התוצאות המצופות. טיפול IPRF הוא טיפול חדשני בנשירת שיער נשים הוא פורץ דרך בכך שהוא עושה שימוש בחומרים הביולוגיים של האישה עצמה. הטיפול החדשני מצליח ליהנות מיתרון משמעותי של העדר תופעות לוואי ותוצאות משופרות. למידע נוסף אודות הטיפול המהפכני צרו קשר עם רשת 'ד"ר לוינגר אסתטיקה רפואית'.